Inšpirácie

Kultové knižné diela 1: Frank Herbert – Duna

Názory fanúšikov na knihu Duna sa často rozchádzajú. Nikto jej však nemôže uprieť, že redefinovala žáner sci-fi a stala sa kultovým dielom. Prečítajte si, čomu za to autor Frank Herbert vďačí, aká bola jeho cesta z redakcie novín na výslnie svetovej literatúry, ako aj o samotnej Dune, ktorú kanál BBC zaradil medzi 100 najvplyvnejších románov sveta.

Polygrafia & služby

Ako na ekologické obaly: využite princíp 3R

Vedeli ste, že vyše polovica Slovákov je ochotná priplatiť si za udržateľné a ekologické produkty? Samozrejmosťou by pri takých produktoch mali byť aj ekologické obaly, ktoré neskončia na skládkach alebo v oceánoch. Prečítajte si, aké kritériá by mali spĺňať, ktoré obalové materiály zaťažia životné prostredie najmenej a ktoré z nich sú vhodné pre ktoré druhy výrobkov.

Inšpirácie

Chcete vydať vaše dielo vo forme audioknihy? Sadnúť si za mikrofón nestačí.

Ak ste sa rozhodli usadiť za mikrofón so zámerom nahovoriť vašu knihu do zvukovej podoby, sklameme vás. Celý proces je omnoho zložitejší a aby výsledok stál za to, sily pri ňom musí spojiť viacero ľudí. Prečítajte si, ako výroba audioknihy prebieha, aké sú približné náklady a v ktorých prípadoch sa oplatí do audioknihy investovať.